Selecteer een pagina
Dag van de Mantelzorg in teken van ontspanning, ontmoeting en informatie

15 oktober 2024

Dag van de Mantelzorg in teken van ontspanning, ontmoeting en informatie

PERSBERICHT | Op woensdag 6 november organiseert Informatiepunt Mantelzorg van de Meerpaal Welzijn in samenwerking met InteraktContour, Mantelkring, GGD Flevoland en de gemeente Dronten de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Op deze dag worden mantelzorgers in het zonnetje gezet met een ontspannen en fijne dag, waar ze de gelegenheid hebben om andere mantelzorgers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Ochtendprogramma

De dag begint om 10.00 uur in het MEC (Mechanisch Erfgoed Centrum), waar er volop gelegenheid is om samen met andere mantelzorgers het museum te verkennen. Het MEC, gelegen aan de Dronterweg in Dronten, is een museum dat een uitgebreid assortiment aan mechanisch erfgoed tentoonstelt. Je komt er letterlijk van alles tegen: van historische verbrandingsmotoren, stoommachines en locomotieven tot naaimachines, speelgoed, oud gereedschap en een grote collectie landbouwmachines. De ochtend wordt afgesloten met een lunch.

Middagprogramma
Om 13.45 uur gaat het programma verder in De Meerpaal, waar Helder Theater door middel van interactief theater herkenbare scènes opvoert. Hierbij wordt ingegaan op de mogelijkheden voor mantelzorgers om ondersteuning of ontlasting van zorgtaken te krijgen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het verkrijgen van meer inzicht in wat belangrijk is voor de mantelzorger, wat energie geeft en hoe er daarin stappen gezet kunnen worden. De dag wordt afgesloten met een drankje en een hapje. Er is dan ook ruimte om vragen te stellen aan de organiserende partijen.

Gratis deelname

Ben je een intensieve verzorger voor een naaste, buur of vriend? Dan ben je als mantelzorger van harte welkom. Deelname aan deze dag is gratis, maar vooraf aanmelden is wel noodzakelijk.

Aanmelden

Aanmelden kan tot uiterlijk 1 november per e-mail via mantelzorgdronten@meerpaal.nl of via 0321 388710. Geef bij je aanmelding s.v.p. aan of je de hele dag of een dagdeel aanwezig bent.

Meer informatie

Voor het volledige programma kun je terecht op www.meerpaal.nl/dag-van-de-mantelzorg

Foto: © De Meerpaal

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code