Selecteer een pagina
‘Dronten Wandelt Samen’ sluit Nationale Diabetes Challenge succesvol af

2 oktober 2024

‘Dronten Wandelt Samen’ sluit Nationale Diabetes Challenge succesvol af

PERSBERICHT | Op zaterdag 28 september vond de afsluiting plaats van de Nationale Diabetes Challenge in het Openluchtmuseum in Arnhem. De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een beweegprogramma van de Bas van de Goor Foundation, waarbij deelnemers gedurende 20 weken wekelijks in hun eigen buurt wandelen. Zij werden hierbij begeleid door een professional uit de zorg, sport en/of welzijn. Samen met 3.000 andere deelnemers hebben de wandelaars van ‘Dronten Wandelt Samen’ de challenge succesvol afgerond.

Deelnemers begonnen op maandag 13 mei aan de challenge met als doel om in september minimaal 3 tot 5 kilometer te kunnen wandelen. Er werd gestart met een klein rondje, waarna de route elke week iets langer werd. Naast wandelen werden er ook spierversterkende oefeningen en balansoefeningen gedaan, een essentieel onderdeel van de nieuwe beweegrichtlijnen voor een vitaal leven.

De afgelopen maanden hebben de deelnemers zich intensief voorbereid. Op de maandagavonden werd regelmatig 5 kilometer gelopen, en soms zelfs meer. Tijdens de afsluiting in Arnhem legde een deel van de groep 15 kilometer af, terwijl anderen kozen voor de 5 kilometer. Het evenement was niet alleen gezellig, maar ook een mooie mijlpaal voor de deelnemers.

Sport in Dronten, onderdeel van De Meerpaal Welzijn, kijkt tevreden terug op een geslaagde periode en onderzoekt de mogelijkheid om volgend jaar een vervolg te geven aan de Nationale Diabetes Challenge.

Foto: © De Meerpaal

Captured by Us fotograaf

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code