Selecteer een pagina
Succesvol ouderenprogramma GoldenSports nu ook in Biddinghuizen

8 oktober 2024

Succesvol ouderenprogramma GoldenSports nu ook in Biddinghuizen

PERSBERICHT | Na het succes in Dronten breidt Sport in Dronten van De Meerpaal Welzijn het beweegprogramma GoldenSports uit met een derde groep, dit keer in Biddinghuizen. De trainingen worden vanaf woensdag 9 oktober verzorgd door de trainers van Vitaal Overal. GoldenSports is speciaal ontwikkeld voor 55-plussers die weer of meer willen bewegen. Dit kan bijvoorbeeld op advies van een praktijkondersteuner of fysiotherapeut. De wekelijkse lessen vinden plaats in het Noaberpark. Regelmatig bewegen is niet alleen goed voor de algehele fitheid en vitaliteit, maar het helpt ook de spieren te versterken en de conditie op peil te houden. Dit draagt onder andere bij aan het verkleinen van de kans op botbreuken bij een val.

Sporten in de buitenlucht
De GoldenSports lessen vinden plaats in het Noaberpark, nabij de rotonde van de Dreef/Oldebroekerweg. Elke woensdag van 10.30 tot 11.30 uur kunnen deelnemers een uur lang sporten in de buitenlucht. “In Dronten is het programma al een groot succes, en we denken dat het ook in Biddinghuizen een mooie aanvulling is op ons aanbod,” zegt Natalie van Vitaal Overal.

Fitheid en ontmoeting
Tijdens elke training wordt aandacht besteed aan coördinatie, spierkracht, balans, lenigheid en spel. Een ervaren trainer zorgt voor afwisselende oefeningen, waarmee deelnemers hun fitheid verbeteren. Dit kan ook leiden tot een positievere mindset: wie goed in zijn vel zit, kan vaak beter omgaan met veranderingen. Naast bewegen speelt sociale interactie ook een belangrijke rol. Een deelnemer uit Dronten zegt hierover: “Ik had nooit gedacht dat ik met andere inwoners buiten in de zon en in de wind zou gaan bewegen, maar ik geniet er elke week van.” Na afloop van de training is er gelegenheid om samen koffie of thee te drinken.

Gratis uitproberen?
In oktober kunnen geïnteresseerden gratis deelnemen aan GoldenSports. Na deze proefperiode bedragen de kosten €3,50 per les of €31,50 voor een strippenkaart van 10 lessen, verkrijgbaar bij De Meerpaal. Inwoners met een toegankelijkheidsbijdrage kunnen de Pas van Dronten gebruiken.

Voor meer informatie of om je aan te melden voor GoldenSports, kun je contact opnemen met Natalie via info@vitaaloveral.nl of met Marjo de Groot van SportinDronten via 06 22 76 19 92.

Foto: © De Meerpaal

Captured by Us fotograaf

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code