Selecteer een pagina
Wie gunt u de Waarde-Ring 2024?

10 september 2024

Wie gunt u de Waarde-Ring 2024?

PERSBERICHT | Flevoland is gemaakt voor voedselproductie. Elke dag zijn vele mensen bezig met ons eten en dat verhaal is het vertellen waard! Diegenen die zich inzetten om de band tussen consument en voedselproducent versterken, zet provincie Flevoland daarom graag in het zonnetje met de Waarde-Ring. Dit is een prijs voor de mensen die afgelopen jaar het verhaal van ons voedsel op een bijzondere manier vertelden. Wie verdient volgens u deze prijs? Nomineer diegene via flevoland.nl/waarde-ring. Dit kan nog tot en met 25 september 2024. Gedeputeerde Jan Klopman reikt de Waarde-Ring op 11 oktober 2024 persoonlijk uit aan drie personen.

Winnares aan het woord

Jacobina Hoekstra is één van de drie winnaars van de Flevolandse Waarde-Ring 2023. Ze is (educatie)boerin én een van de grondleggers van Kom bij de Boer. Dit is een vereniging van enthousiaste boeren uit Flevoland die basisschoolkinderen graag het boerderijleven wil laten beleven en ontdekken. Zo leren kinderen waar voedsel vandaan komt en tijdens de praktijklessen ontwikkelen ze praktische vaardigheden zoals meten, rekenen en onderzoeken.

Gezien en gewaardeerd
Toen ik hoorde dat ik de prijs vorig jaar won was ik zo trots! Dat had ik echt niet verwacht. Met deze prijs kreeg ik echt het gevoel dat mijn inzet gezien en gewaardeerd wordt. Van bijvoorbeeld ouders of docenten van kinderen die ik lesgeef krijg ik achteraf ook terug dat ze blij zijn dat het basisverhaal van ons voedsel wordt verteld. Achteraf krijg ik soms appjes van ouders met foto’s van kinderen die trots zijn op hun geplante aardappel. Dan smelt ik en daar ga ik voor: op een simpele manier duidelijk maken waar je eten vandaan komt.

Wie verdient volgens u de Flevolandse Waarde-Ring van 2024?
Welke Flevolander vertelt het verhaal van ons voedsel? Is het een boer, kok, visser, producent, verkoper, trekkerbouwer of iemand anders? Provincie Flevoland nodigt iedereen uit om iemand te nomineren via flevoland.nl/waarde-ring. Benoem daarbij in maximaal 100 woorden waarom deze persoon de Waarde-Ring verdient. Hoe en aan wie vertelt deze persoon het verhaal van het Flevolandse voedsel? Het benoemen van een concreet voorbeeld, helpt de jury zeker bij het kiezen van een winnaar.

Waarom deze prijs?

De Waarde-Ring is een waarderingsprijs van de week van ons eten. Hét nationale podium waar voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. De week van ons eten is dit jaar van 5 tot en met 14 oktober 2024. Een week waarin heel Nederland bewust wordt van ons voedsel. Door honderden activiteiten die deze week plaatsvinden kan iedereen meedoen. Ook in Flevoland is in de week van ons eten van alles te doen. Meer weten? Ga naar deweekvanonseten.nl.

Foto: © Feenstra Fotografie

Event Warmte & Energie 2024

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code