Selecteer een pagina
Binnenkort in Dronten: Grenzenloos Koken

27 augustus 2024

Binnenkort in Dronten: Grenzenloos Koken: Japan

PERSBERICHT | Coalitie ZamenEen is in augustus een serie maandelijkse workshops gestart onder de naam Grenzenloos Koken. Elke maand is een andere keuken aan de beurt. Zowel deelnemers als (amateur)koks voor een bepaalde keuken kunnen zich aanmelden.

“Het begon als een idee van een bewoner en een aantal partners binnen de Coalitie ZamenEen hebben het verder uitgewerkt”, begint Yvon Bus haar verhaal. “Het allereerste kiempje ontstond in het Huis voor Taal van de Flevomeer Bibliotheek. Daar vroeg iemand een deelnemer om haar Japans te leren koken. Via via kwam het idee bij de coalitie terecht. En toen ging het rollen.”

Hollands en Japans
Dat er niet zoiets als toeval bestaat blijkt uit het feit dat twee gasten van Bakkie 52 een vergelijkbaar idee kregen en voorstelden om een Hollandse lunch te maken. En wat aanvankelijk een eenmalige kookworkshop leek te worden, is nu Grenzenloos Koken. Op vrijdag 2 augustus was Grenzenloos Koken: Nederland aan de beurt en op is vrijdag 6 september Grenzenloos Koken: Japan aan de beurt. “En de workshop Marokkaans koken is al in voorbereiding”, weet Yvon. Ze vertelt dat er via de gemeente ook contact wordt gelegd met statushouders. “Zij zijn welkom als deelnemer maar misschien willen ze ook wel een workshop verzorgen voor hun eigen keuken.”

Amateurkoks uit de gemeente Dronten die een workshop willen verzorgen voor een keuken uit een bepaald land zijn zeer welkom en kunnen zich melden bij Yvon via een mail naar yb@meersamen.nl . “Het is goed om te vermelden dat dit geen commerciële activiteit is”, vervolgt Bus. “De beloning voor de koks bestaat uit waardering en blije gezichten.”

Aanmelding voor deelname aan de workshop kan via hetzelfde mailadres. De workshops worden gehouden in het Denksportcentrum aan de Oost 52 in Dronten; MeerSamen coördineert de workshops namens Coalitie ZamenEen. De kosten per deelnemer wisselen per workshop omdat ze afhankelijk zijn van de samenstelling van het menu en de prijs van de ingrediënten. De prijs voor de eerste workshops bedraagt € 15 p.p.. Details zijn te op de MeerSamenDoen-agenda (www.meersamen.nu/meersamendoen/) of bij Yvon op te vragen (06 1967 3727).

Verantwoorde maaltijd

Dat de maaltijden lekker worden staat voor Yvon Bus nu al vast maar het zullen zeker ook gezonde en verantwoorde maaltijden worden. “We krijgen ondersteuning van de GGD en de diëtisten van Top Care. Dat is ook meteen het mooie van Coalitie ZamenEen. We hebben met meer dan 70 partners alle disciplines in huis om dit soort mooie initiatieven vorm te geven.”

Foto: © De DronterReporter

Captured by Us fotograaf

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code