Selecteer een pagina
Geslaagde zonnige tweede Lage Vaart Race

24 juni 2024

Geslaagde zonnige tweede Lage Vaart Race

PERSBERICHT | Afgelopen zondag 23 juni vond de tweede editie van de Lage Vaart Race in Dronten plaats, een uniek zwemevenement dwars door Dronten. Ruim 200 deelnemers gingen onder de perfecte weersomstandigheden de uitdaging aan. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde editie.

Op de locatie voor de Survivalrun Vereniging Dronten gingen de zwemmers uit heel Nederland de strijd met elkaar aan. Met een watertemperatuur van 19 graden en zonnig weer waren het de perfecte omstandigheden. Het niveau van de zwemwedstrijd lag hoog, maar liefst 20 baanrecords van de vorige editie werden verbroken.

De nationale zwemtop ging op diverse afstanden de strijd met elkaar aan voor de overwinning en sprokkelden punten bij elkaar voor het landelijk open water klassement. Het evenement trok zwemmers van jong tot oud, met Marit Makhverdian (geboortejaar 2016) als jongste deelnemer en Rob Hanou (80+) als oudste deelnemer. Door het mooie weer durfden maar liefst 50 zwemmers het aan om zich te wagen aan de prestatietocht van 250 meter, 500 meter of 1.000 meter.

Uiteraard werd elke deelnemer beloond voor het volbrengen van de afstand. Door hoofdsponsor ZwemGoed werd niet alleen een financiële bijdrage geleverd aan het evenement maar werd voor alle deelnemers een mooie bidon en badmuts beschikbaar gesteld. De Stichting Open Water Zwemmen Dronten blikt terug op een zeer geslaagde editie: “Het was fantastisch om te zien dat zoveel zwemmers de weg naar Dronten weer wisten te vinden. We kijken nu alweer uit naar de volgende editie op 22 juni 2025.”

Foto: © Open Water Lage Vaart Race

Deel dit bericht!

Tip de redactie!
Scan de code